Home » Verstopte afvoer » Keukenafvoer verstopt

Keukenafvoer verstopt

De afvoer in de keuken hoort goed door te stromen. Ben je de afwas aan het doen, spoel je etensresten weg of gebruik je de kraan voor iets anders, dan hoort het water niet in de wasbak te blijven staan. Gebeurt dit wel, dan is de keukenafvoer verstopt. Dit betekent dat de leidingen van de afvoer niet meer doorlopen, waardoor het water in de wasbak blijft staan of heel langzaam wegloopt.

Keukenafvoer verstopt: de mogelijke oorzaken

De afvoer in de keuken kan door diverse zaken verstopt raken. Spoel je regelmatig etensresten weg in de wasbak, dan is de kans groot dat deze etensresten de verstopping veroorzaken. De etensresten kunnen namelijk ophopen in de leidingen, waardoor deze verstopt raken. Ook kan een verstopping in de afvoer veroorzaakt worden door verkalking van de leidingen, een breuk in de leidingen of een andere vorm van slijtage. Zijn de leidingen versleten, dan kan water namelijk ook niet meer goed weg spoelen.

Een verstopte keukenafvoer: laat er iemand naar kijken

Kleine verstoppingen in de afvoer kun je oplossen met ontstoppingsmiddel, maar grotere verstoppingen zijn niet te verhelpen met dit soort middeltjes. Ligt de verstopping dieper in de leidingen, dan helpen ontstoppingsmiddelen je ook niet om de verstopping te verhelpen. Diepere verstoppingen worden namelijk niet door de ontstoppingsmiddelen bereikt en kunnen juist erger worden door dit soort chemische middelen.

Lukt het niet om de verstopping in de keukenafvoer zelf te verhelpen? Blijf er dan niet mee zitten, maar laat er een professional naar kijken. Een professional kan zelfs de meest hardnekkige en diepe verstoppingen verhelpen, zodat jij de afvoer in de keuken gewoon weer kunt gebruiken.

Keukenafvoer verstopt? Neem contact met ons op

Is jouw keukenafvoer flink verstopt en kun je de verstopping zelf niet verhelpen? Neem dan contact met ons op, zodat wij de verstopping in de afvoer goed kunnen onderzoeken. Hebben we de oorzaak van de verstopping achterhaald, dan gaan we direct en zeer effectief te werk om de verstopping te bestrijden. Meer weten of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Voordelen

Geen voorrijkosten
100% Garantie
Ervaren & Gecertificeerd
Binnen 60 minuten op locatie
Heldere afspraken en tarieven

Spacer