Home » Verstopte afvoer » Doucheputje verstopt

Doucheputje verstopt

Niet alleen het toilet kan verstopt raken: ook in de douche kan er een verstopping ontstaan. Raakt het doucheputje verstopt, dan kan het water in de douche niet meer goed of zelfs helemaal niet meer weglopen. Dit betekent niet alleen dat douchen lastiger wordt, maar ook dat je met flinke wateroverlast te maken kunt krijgen. Om flinke schade door een verstopt doucheputje te voorkomen, schakel je bij een verstopping snel een expert in.

De oorzaken van een verstopt doucheputje

Veel mensen denken dat een doucheputje altijd verstopt raakt door een grote hoeveelheid (lang en dik) haar, maar er is ook een andere oorzaak aan te wijzen voor een verstopt doucheputje. Zo kan het doucheputje ook verstopt raken door zeepresten, die een grote prop vormen en ervoor zorgen dat er geen water meer door de leidingen kan komen. In de meeste gevallen wordt de verstopping veroorzaakt door de combinatie van haren en zeepresten. De zeepresten zorgen ervoor dat de haren stevig vastklitten en vast blijven zitten in de leiding, waardoor er geen water meer door de leiding kan stromen.

Het herkennen van een verstopt doucheputje

Heb je een verstopt doucheputje, dan heb je dit al snel in de gaten. In een douche met een verstopt doucheputje loopt het water namelijk langzamer weg of kan het water zelfs helemaal niet meer weglopen. Dit betekent dat je lekker aan het douchen bent en plotseling ziet dat je in een laagje water staat, dat niet weg lijkt te stromen als je de douche uit zet.

Het water in de douche moet altijd snel en gemakkelijk wegspoelen. Gebeurt dit niet, dan is de kans groot dat je te maken hebt met een verstopt doucheputje. Zet de kraan eens uit en controleer hoe het water wegstroomt. Stroomt het water nauwelijks of zelfs helemaal niet weg? Dan heb je te maken met een verstopping in de douche.

Doucheputje verstopt? Bel een ontstoppingsexpert

Is jouw doucheputje verstopt? Ga dan niet zelf aan de slag met schadelijke en dure ontstoppingsmiddelen, maar schalen een ontstoppingsexpert in om de verstopping te verhelpen. Alle haren, zeepresten en andere viezigheden die in de douche zitten, worden volledig verwijderd. Dit betekent dat je douche direct weer goed doorloopt en ook goed door blijft lopen.

Voordelen

Geen voorrijkosten
100% Garantie
Ervaren & Gecertificeerd
Binnen 60 minuten op locatie
Heldere afspraken en tarieven

Spacer