Home » Verstopte afvoer » WC verstopt

WC verstopt

Je bent net naar het toilet geweest en ziet tot je grote schrik dat het toilet niet goed doorspoelt. Het water komt langzaam naar boven, het water loopt veel te langzaam weg of het water komt zelfs over de toiletpot heen. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar kan ook voor veel overlast zorgen. Komt er veel water over de pot heen, dan kun je namelijk te maken krijgen met waterschade. Blijf daarom niet met jouw verstopte toilet zitten, maar laat de verstopping direct verhelpen.

WC verstopt: de mogelijke oorzaken

Er zijn diverse mogelijke oorzaken aan te wijzen voor een verstopping in het toilet. Ten eerste kun je te maken krijgen met een verstopping als je (systematisch) te veel toiletpapier gebruikt. Een grote hoeveelheid toiletpapier vormt zich namelijk tot een natte prop, die soms lastig door te spoelen is. Daarnaast kun je ook een verstopping krijgen door een groot object, dat in de leiding vast komt te zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een toiletblok, dat in de wc gevallen is en nu in de riolering vast zit. Ook als je kind met speelgoed speelt in het toilet en iets in de WC heeft laten vallen, kan het toilet verstopt raken.

Tot slot kan de WC ook verstopt raken door een breuk in de leidingen. Dit kan komen door slijtage, maar ook door het doorspoelen van een groot object. Spoelt je kind bijvoorbeeld een stuk speelgoed door de wc, dan kan de leiding hierdoor beschadigen. De breuk die hierdoor ontstaat, kan ook voor een verstopping zorgen.

WC zelf ontstoppen of laten ontstoppen?

Je kunt je WC zelf proberen te ontstoppen, maar dit is vaak niet gemakkelijk. Wil je zeker weten dat jouw toilet op de juiste manier ontstopt wordt, dan kun je dit beter door een expert laten doen. Een ontstoppingsexpert kan je bovendien helpen eventuele wateroverlast door een verstopping te verhelpen, zodat je geen last hebt van waterschade.

WC verstopt? Bel een expert

Is jouw WC verstopt? Ga dan niet zelf aan de slag met allerlei ontstoppingsmiddeltjes, maar bel een expert om de wc te laten ontstoppen. Ontstoppingsmiddelen kunnen jouw toilet verder beschadigen en dit wil je voorkomen, want in dit geval is het ontstoppen van het toilet lastiger en duurder. Bel je een expert om je WC te laten ontstoppen, dan hoef je zelf niets te doen en weet je zeker dat jouw toilet na een mum van tijd weer goed doorloopt.

Voordelen

Geen voorrijkosten
100% Garantie
Ervaren & Gecertificeerd
Binnen 60 minuten op locatie
Heldere afspraken en tarieven

Spacer