Home » Verstopte afvoer » Regenpijp verstopt

Regenpijp verstopt

Iedere woning wordt uitgerust met een systeem om regenwater af te voeren. Dit systeem bestaat doorgaans uit meerdere regenpijpen, die ervoor zorgen dat het water in de dakgoten van het huis naar beneden stroomt. Is een regenpijp verstopt, dan kan de pijp zijn werk niet meer goed doen. Dit betekent dat het regenwater niet meer afgevoerd kan worden, maar in de dakgoten blijft liggen.

Regenpijp verstopt: de mogelijke oorzaken

De meeste regenpijpen die geen water meer doorlaten, zijn verstopt geraakt door rotte bladeren, mos en andere viezigheden. Eigenlijk moet je de dakgoten regelmatig schoonmaken om dit soort viezigheden te verwijderen, maar dit doet lang niet iedereen. Wacht je te lang met het verwijderen van bladeren en mos, dan kunnen de bladeren en het mos in de regenpijpen komen. Gaat het om een grote hoeveelheid bladeren en mos, dan kan de regenpijp geen water meer doorlaten.

Ook kan de regenpijp verstopt raken door slijtage, bijvoorbeeld in de vorm van roest of een breuk in de pijp. Is een regenpijp kapot, dan werkt het waterafvoersysteem niet meer goed en blijft het water in de dakgoten liggen.

Het gevaar van een verstopte regenpijp

Laat de regenpijp geen water meer door, dan blijft het water in de dakgoten liggen. Dit is niet meteen schadelijk, maar kan op de lange termijn wel voor schade zorgen. Kan het water in de dakgoten nergens meer naartoe, dan loop je namelijk het risico dat het water door het dak of de muren heen komt. Dit betekent dat je te maken krijgt met vervelende lekkages, simpelweg omdat je regenpijp verstopt is. Wil je dit voorkomen? Dan laat je jouw verstopte regenpijp snel door een expert ontstoppen, zodat het waterafvoersysteem van je huis weer goed werkt.

Regenpijp verstopt? Wij komen snel bij je langs

Heb jij te maken met een verstopte regenpijp? Neem dan contact met ons op, zodat een van onze ontstoppingsexperts de verstopte regenpijp vakkundig kan ontstoppen. Wacht zeker niet te lang, want dan kun je te maken krijgen met vervelende vochtproblemen.

Meer weten over onze werkwijze bij het verhelpen van een verstopte regenpijp? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag door al jouw vragen te beantwoorden, maar kunnen ook direct een afspraak inplannen om je regenpijp te ontstoppen.

Voordelen

Geen voorrijkosten
100% Garantie
Ervaren & Gecertificeerd
Binnen 60 minuten op locatie
Heldere afspraken en tarieven

Spacer