Veelgestelde vragen

Hoe weet ik dat ik last heb van een verstopte riolering of afvoer?

Een verstopte afvoer of riolering begint meestal met een borrelende afvoer. Na enige tijd zult u merken dat het water niet meer wegspoelt. Dit merkt u meestal doordat de wasbak of toiletpot vol water blijft staan.

Help. Mijn riool is verstopt, wat moet ik doen?

Belt u direct naar Rioolontstoppen.nl via 085 303 56 61. In de tussentijd kunt u maar beter zo min mogelijk gebruik maken van het riool of de afvoer. Heeft u tekeningen van het rioolstelsel? Handig als u deze klaar legt voor onze expert.

Hoe weet ik of de verstopping bij de gemeente zit?

Dat is vaak moeilijk van te voren te zeggen. Als een deel van de afvoeren normaal functioneren, dan zit de verstopping meestal niet bij de gemeente. Als alle afvoeren in uw pand of huis verstopt zitten, dan is een verstopping voorbij de perceelgrens een mogelijkheid. Zit de verstopping in uw eigen rioolgedeelte, dan zijn de kosten voor u. In het andere geval kunt u de kosten achteraf declareren bij de gemeente.

Wat kost het om een verstopping via Rioolontstoppen.nl te verhelpen?

De prijs van het ontstoppen van uw afvoer of riolering is variabel. Rioolontstoppen.nl raadt u aan direct met uw expert een afspraak te maken over de prijs. U kunt hier direct telefonisch met de expert afspraken over maken. Belt u met Rioolontstoppen.nl via 085 303 56 61.

Kan ik een verstopping zelf oplossen?

Speciaal voor de huis-, tuin- en keukenhogedrukreinigers zijn er spuitkoppen voor het ontstoppen van riolen. Als de verstopping relatief eenvoudig is, dan kunt u deze proberen op te lossen met uw eigen apparatuur. Lukt u dat niet? Belt u dan snel alsnog snel naar Rioolontstoppen.nl via 085 303 56 61.

Er is iets in de toiletpot gevallen. Wat nu?

Als er water blijft staan in de wc-pot en u vermoedt dat er een voorwerp in de toiletpot is gevallen, dan is het raadzaam om toch eerst de andere afvoeren te checken. Werkt alles goed, dan zal de toiletpot gedemonteerd moeten worden. Belt u naar 085 303 56 61.

Uit mijn afvoer komen borrelende geluiden. Wat is hiervan de oorzaak?

Borrelende geluiden en stank zijn vaak een voorbode van een aankomende verstopping. Water heeft lucht nodig om afgevoerd te worden. Doordat het riool deels al is dichtgeslibd, onttrekt het riool de lucht uit de wasbak, het doucheputje of de wasmachine-aansluiting. Belt u met Rioolontstoppen.nl via 085 303 56 61.

Ik heb regelmatig last van rioolverstoppingen. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

Verkeerd gebruik van het riool kan een oorzaak zijn, maar in de meeste gevallen zijn mensen alert en voorzichtig. Veel vaker ligt de oorzaak van verstopping bij een slecht rioolstelsel, bij verzakkingen, wortelgroei, foute aanleg of te lange afstanden voordat het riool bij de gemeenteaansluiting is. De experts van Rioolontstoppen.nl zullen u zo goed mogelijk informeren over de eventuele oorzaak. Belt u naar 085 303 56 61.

Borrelend riool bij hevige regen. Zit het riool verstopt?

Nederland wordt steeds natter. De riolering is daarop nog niet aangepast. Als het water op een normale manier wegloopt, is uw riolering niet verstopt. Bij hevige regen zijn borrelende geluiden wel een teken dat het riool gedeeltelijk verstopt zit. Rioolontstoppen.nl raadt u aan het riool goed te laten reinigen, zodat u niet voor acute problemen komt te staan. Belt u met Rioolontstoppen.nl via 085 303 56 61.

Het regent pijpenstelen en het water komt uit alle putten omhoog. Wat moet ik doen?

Uw riolering kan het water niet afvoeren. Dat heeft verschillende oorzaken, maar voor nu is haast geboden. Zeker als het water uw huis dreigt binnen te lopen. Belt u met Rioolontstoppen.nl via 085 303 56 61.

Hoe komt het dat het water uit mijn wasbak slecht loopt?

Probeer de sifon los te draaien en schoon te maken. Lukt dit niet, dan zit het probleem op een andere plaats in de riolering. Belt u met Rioolontstoppen.nl via 085 303 56 61.

Ik ruik in mijn pand een rioollucht. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

Stankproblemen hebben verschillende oorzaken. Een niet goed functionerend rioolstelsel, een slechte beluchting en kapotte of lekkende rioolbuizen. Zeker is dat het probleem zich niet vanzelf oplost. Laat er een expert naar kijken. Als de oorzaak gevonden is, kan besloten worden wat de beste manier is om het probleem op te lossen. Belt u met Rioolontstoppen.nl via 085 303 56 61.

Kan ik de verstopping zelf oplossen met ontstoppingsmiddelen

Ontstoppingsmiddelen zullen hardnekkige verstoppingen niet oplossen. Als de verstopping zich zo te zien alleen bevindt in de gootsteen of de wastafel, is het ’t proberen waard. Gebruikt u dan nooit meer dan de aangegeven hoeveelheid, en experimenteer niet met andere chemische middelen. Door gebruik van verschillende ontstoppingsmiddelen kunnen chemische reacties ontstaan die schade aan uw leidingwerk kunnen veroorzaken. Belt u met Rioolontstoppen.nl via 085 303 56 61.

Is het aan te raden om een riool jaarlijks door te laten spuiten?

En normaal functionerend riool hoeft niet regelmatig gereinigd te worden. Als u borrelende geluiden hoort, dan is de riolering misschien dichtgeslibd. Laat u de riolering tijdig reinigen zodat u niet voor acute problemen komt te staan. Belt u met Rioolontstoppen.nl via 085 303 56 61.

Ik heb de laatste tijd vaak last van verstoppingen aan mijn riolering. Wat nu?

Een camera-inspectie kan de oorzaak van de problemen in beeld brengen. Aan de hand van deze inspectie kunt u samen met de expert besluiten welke stappen u onderneemt. Een grondige reiniging is vaak al voldoende. Bij het ingroeien van boomwortels in het riool is het aan te raden om een deel van de riolering te vervangen. Met behulp van ons NaviTrack Scout Locator of ander apparatuur is het mogelijk om ondergrondse leidingen te traceren. Op deze manier kan de ligging van het riool in kaart gebracht worden. Belt u met Rioolontstoppen.nl via 085 303 56 61.