Processorstraat 14-C
1033 NZ Amsterdam

Bel ons nu (24/7)
[adcalls number=”085 303 56 61″ AEN=AEN858-1 ctc=true ]

Bevroren waterleiding?

Wanneer je een bevroren waterleiding hebt, is het belangrijk om daar zo snel mogelijk wat aan te doen. Als je geen actie onderneemt, stapelen de problemen zich snel op. Er kan schade ontstaan aan jouw waterleiding als het gaat dooien. En zal er ernstige schade ontstaan als je leiding gaat scheuren en er een lekkage ontstaat.

Hoofdkraan afsluiten

Als het water in de leidingen is bevroren, dan is vooral oppassen als het weer gaat dooien. Aanbevolen wordt om de hoofdkraan te sluiten voor de dooi intreedt, zodat het water niet kan uitstromen op een breukplek. Bovendien moeten alle kranen op de bevroren leiding worden opengedraaid zodat de als gevolg van dooi ontstane overdruk ontsnappen kan.

 

Ontdooien bevroren waterleiding

Wij ontdooien bevroren leidingen of watermeters nooit met open vuur. Het ontdooien van de leidingen duurt iets langer, maar hete lucht, warme doeken of warm water blijven de meest aangewezen hulpmiddelen.

 

Controleren op lekkages

Als het ontdooien is gelukt, moet je de leidingen goed op lekkages controleren. Eerst moeten alle kranen in huis weer gesloten zijn. Als laatste maatregel wordt de hoofdkraan langzaam weer opengedraaid. En wordt er vervolgens op de watermeter gekeken. Als deze blijft draaien, is er vermoedelijk een lek in de waterleiding. Hebben we de lekkage gelokaliseerd, dan moet eerst de hoofdkraan weer worden gesloten om de watertoevoer te onderbreken.

Hulp nodig?

Als je er dus achter komt dat jouw leidingen bevroren zijn kun je in eerste instantie proberen het probleem zelf op te lossen. Wanneer je er zelf niet uitkomt zijn wij er altijd om je te helpen.

Bel ons [adcalls number=”085 303 56 61″ AEN=AEN858-1 ctc=true ]

Kort over Rioolontstoppen

Rioolontstoppen.nl is een rioleringsbedrijf in Amsterdam dat al jaren gespecialiseerd is in het oplossen van verschillende soorten problemen met de afvoer en riolering. Je kunt contact met ons opnemen als de afvoer verstopt is, maar ook als de riolering niet meer doorloopt en je alles al geprobeerd hebt om dit probleem op te lossen.

 Geen voorrijkosten

 Binnen 60 min. op locatie

 Ervaren & Gecertificeerd

Spacer